Fasolowa zupa pesto

Marta, Kwiecień 10, 2018

fasolowa_zupa_pesto_zupawgebie.pl

Tak prostej zupy na mojej stronie jeszcze nie było! Mała liczba składników, minimalny czas poświęcony na jej przygotowanie (fasola gotuje się sama, więc tego czasu nie liczymy  ;-) ), a efekt jak zawsze po prostu pyszny. Jest to całkowicie nowy, raczej niespotykany w kuchni polskiej smak i bardzo fajnie zmienia rutynę naszego codziennego gotowania. Nie podaję dokładnej ilości wywaru, gdyż nie wiem ile wypije Wam fasola :-) . Smacznego!

Składniki:
– 1-1,5 l wywaru
– ok. 300 gr fasoli
– suszone pomidory
– zielone pesto
– ser parmezan
– sól, pieprz

Opis:
– fasolę namoczyć, najlepiej całą noc
– fasolę wrzucić do garnka, zalać ok. 0,5 l wywaru, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować ok. 1 godziny, aż fasola będzie miękka
– następnie dodać parmezan, suszone pomidory, pesto i resztę wywaru, zagotować i odstawić
– doprawić do smaku solą i pieprzem

fasolowa_zupa_pesto_2_zupawgebie.plfasolowa_zupa_pesto_3_zupawgebie.plfasolowa_zupa_pesto_skladniki_zupawgebie.pl

, , , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>